fbpx
Utforska vår största kampanj någonsin! Läs mer

Balgrip med riktig kvalitetsstämpel

Kundcase

Rolf Johansson har varit mjölkbonde i 30 år. Hans gård strax utanför Njurunda har under åren växt från att hantera ett 20-tal kor till att hantera 150 kor. För att det ska vara möjligt krävs ett genomtänkt rundbalssystem för att utfodra djuren. Vi har intervjuat Rolf som varje år hanterar över 2000 balar för att höra mer om hans balgrip från Bala Agri.

Kan du berätta lite om din balgrip?

– Vi har valt att använda en och samma balgrip från Bala Agri de senaste 20 åren. Jordbruket var mindre förr, men vi hanterar över 2000 balar om året, oftast flera gånger. Vi har varit väldigt nöjda med balgripen och den har fungerat bra under alla år. Jämför jag med många kollegor så har de hunnit förbruka flera gripar under tiden som vi har använt en och samma.

En rolig detalj värd att nämna är att en medarbetare hos mig jobbade på en annan gård tidigare som använde en likadan balgrip som oss. Det var säkert 10 år sedan och den används fortfarande. Det är en riktig kvalitetsstämpel.

Stämmer det att du har beställt en ny?

– Efter 20 år började balgripen att tappa formen lite, den fungerade fortfarande, men vi kände att det var dags att investera i en ny. Den gamla var väldigt välanvänd. Men det var inte lätt att hitta en ny. Efter 20 år hade färgen börjat släppa på den gamla så vi såg inte helt var balgripen kom från. Det slutade med att vi fick sitta och googla bilder innan vi äntligen hittade rätt hos Bala Agri. 

Vad är viktigt för dig när du köper en balgrip?

– När jag tittar efter en balgrip är det viktigt att den är enkel att hantera utan att ta bort sikten. Den ska vara följsam och träffsäker. Driftsäkerheten är väldigt viktig eftersom jag använder den varje dag. Nu när vi bytte balgripen har vi valt att köpa en modell större för att både kunna hantera stora balar men även de mindre 1,20 m balarna. Vi har bara haft den nya balgripen i 3 veckor men den har verkligen levt upp till förväntningarna än så länge och vi är riktigt nöjda. 

Har balgripen några extra fördelar?

– Vi är väldigt nöjda med funktionaliteten som finns. Det går bland annat att ställa in hydraultryck om du inte tycker att balarna kläms åt ordentligt. En annan fördel är säkerheten i att om slangen går sönder tappar man inte balen, utan balgripen håller kvar den. Det är en skön trygghet.

Hur effektiviserar balgripen din arbetsdag?

– Jag har väldigt mycket att göra på gården om dagarna. Därför är det extra tacksamt när allt fungerar som det ska. Grejer som fungerar är effektiva och gör arbetsdagen enklare.

Har du en sammanfattande kommentar om din balgrip?

– Värdesätter du hållbarhet och driftsäkerhet ska du köpa den här balgripen. Det är värt priset. Jag tror att den blir billigast i längden med tanke på sin långa livslängd. Vilket även gör det till det ekonomiskt bästa alternativet. För mig är Bala Agri kvalitet rakt igenom.

Vill du också ha en balgrip som gör dig nöjd? Välkommen att kontakta oss så svarar vi på alla dina frågor och hjälper dig att hitta rätt.