fbpx
Med anledning av semestertider har vi under v. 28 - 31 lägre bemanning än vanligt, och därmed längre leveranstider.

Essunga kommun väljer lokalt tillverkad dumpervagn

Kundcase

Från vänster: Anläggare Mats Bomhammar och arbetsledare Eric Nyblom.

Essunga kommun är beläget i de nordvästra delarna av Västra Götaland. Kommunen innefattar nästan 6 000 invånare och centralort är Bala Agris hemvist Nossebro, vilket även är utgångspunkten för den kommunala verksamheten. Bjarne Hurtig, teknisk chef över Gata & Park VA och Eric Nyblom, arbetsledare inom teknisk enhet berättar om hur Bala Agris TKX 1312 blev det självklara valet för deras kommun.

– Inom teknisk enhet arbetar vi en hel del med VA, kommunens parker, anläggningsjobb, rörledningar och trafiksäkerhetsåtgärder, berättar Bjarne och Eric.

– Vi rör oss ofta inom tätbebyggda områden där det rör sig gångtrafikanter, cyklister och bilar. Vi behöver därför en vagn som ger oss god sikt när vi backar. Det får vi med TKX 1312. I princip alla våra jobb följer kärran med på, fortsätter Eric.

För närvarande pågår ett uppdrag med utbyte av vägledningar i Främmestad, vilket kräver frakt av schaktmassor och grus.

– Vi hade tidigare en äldre vagn för att frakta och sprida grus, men bestämde oss för att införskaffa en ny runt 2019-2020. I jämförelse med den har vår TKX1312 flera fördelaktiga egenskaper. Den kraftiga ramen och Hardoxstålet är ett starkt kännetecken på kvalitet och en stor upprustning för oss, samt att den har bra och breda däck. Vår gamla vagn var smalare, vilket innebär att vi med TKX1312 får bättre bärighet.

Att vagnen dessutom är robust och hållbar, men med bibehållen lätthanterlighet och mobilitet, ser Eric som ytterligare plus.

– Den känns kraftig och stabil och går som ett strykjärn efter vår 95-hästars traktor. Schaktlämmen kommer väl till pass för oss, förklarar Eric.

En lokal affär

Förutom att kärran passade perfekt för kommunens behov är Eric och Bjarne nöjda över att ha kunnat stötta ett lokalt företag.

– Offentlig sektor har ju upphandlingsregler att förhålla sig till, att det sedan gick att handla lokalt är vi givetvis glada för, säger Bjarne.

– Bala Agris fabrik ligger så pass nära att vi ser den från vårt kontor. Att sedan leveransen gick smidigt gjorde ju inte saken sämre. För verksamheten är det också smidigt att ha servicen så pass nära, förklarar Eric.

– Vi kan absolut rekommendera andra att välja en TKX1312. Den har fungerat jättebra för oss! avslutar Bjarne och Eric.

Är du intresserad av att veta mer om våra dumpervagnar? Här hittar du mer information om våra modeller. Du är också alltid välkommen att kontakta oss.