fbpx
Utforska vår största kampanj någonsin! Läs mer

Hydraulisk höjdjustering av sidorna

Pressmeddelande

Nu kan du få den hydrauliska lastsäkringen på våra balvagnar även med hydraulisk höjdjustering av sidorna. Sidorna kan justeras med 300 mm upp och ner totalt. Dessa går att få på alla storlekar av balvagnar i sortimentet från 9 till 22 tons lastkapacitet.

Vilka fördelar finns med hydraulisk höjdjustering av sidorna?

Fördelen med detta är att man kan köra olika sorters balar, lådor och storsäckar. Oavsett om du har fyrkantsbalar eller rundbalar kommer du “träffa” balen. Höjdjustering ger dig fler möjligheter och hjälper till att underlätta ditt arbete samtidigt som det ökar säkerheten ute på vägarna vid transport.

Våra hydrauliska lastsäkringar är inte fast ihopsvetsade som en grind du fäller ner utan, du har möjlighet att fortsätta köra i terräng med sidorna nere. Det gör att du bara behöver gå ur din traktor en gång och sparar massor med tid och underlättar din arbetsdag.

Teknisk information

Sidorna på våra hydrauliska lastsäkringar är tillverkade i Strenx, som är ett höghållfast konstruktionsstål från SSAB. Vi har valt detta materialet för bästa möjliga hållbarhet och för att att nå upp till lagkravet för förstängd last.

Specfikationer

  • I uppfält läge ligger översta profilen på 204 cm i ovankant
  • I nedfällt läge ligger översta profilen på 174 cm i ovankant
  • I uppfällt läge ligger nedre profilen på 104 cm i ovankant
  • I nedfällt läge ligger nedre profilen på 74 cm i ovankant

Det finns möjlighet att köra upp sidorna ytterligare ca 10 cm och då faller sidorna in ca 10 cm innanför flakkanten. Det är fördelaktigt om du behöver klämma åt godset ytterligare och få en stabil last att transportera. Det är även möjligt att sätta på distansplattor för att höja/bredda ytterligare. För att skapa optimala förutsättningar för våra kunder kan vi anpassa konstruktionen efter önskemål och behov.

Kontakta oss för mer information

Har du några frågor eller önskar att få mer information? Varmt välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig och svarar på alla dina frågor.