Utmanaren i lant-
och skogsbruket

Vi vill skapa positiv förändring och långsiktig trygghet för lantbrukare, skogsbrukare och entreprenörer. Därför lägger vi allt vårt fokus på genomtänkt innovation som gör skillnad på riktigt. Vi lyssnar, förstår och diskuterar nya idéer tillsammans med användaren för att hitta långsiktiga lösningar som underlättar arbetet på gården, i skogen eller företagsverksamheten. Ibland kräver det att vi är modiga och vågar tänka annorlunda. Men vi är redo. Bala Agri utmanar marknaden och har modet att utveckla genomtänkta produkter som sträcker sig bortom de traditionella ramarna.

Vi är Bala Agri

Bala Agri arbetar aktivt med att utveckla produkter som ligger nära verklighetens behov och skapar ett funktionellt värde som underlättar arbetsdagen för användaren. Vi erbjuder högkvalitativa produkter inom bland annat vagnar, foderutrustning, balhantering, grindsystem, vedmaskiner och entreprenad. Vår produktutveckling bygger på verksamhetskunnande, teknisk kompetens och stark entreprenörsanda.

Idag är vi en del av Norekon-koncernen och verkar huvudsakligen inom fem affärsområden, med återförsäljare över hela Norden och en toppmodern produktionsanläggning. Från Bala Agri kommer inga skrivbordslösningar som verkar bra på pappret, ända tills verkligheten kommer ifatt. Vi lyssnar och förstår vilka utmaningar som lant- och skogsbrukare ställs inför. Med andra ord: Vi vet vad den nordiska lantbrukaren behöver, och vi ser till att leverera det.

Genomtänkt innovation som gör skillnad – på riktigt

Vi arbetar ständigt med innovativa lösningar som gör skillnad för våra kunder. Vi vill att våra vagnar ska vara så lätta, materialeffektiva, smart byggda och kostnadseffektiva som möjligt utan att vi äventyrar hållbarheten. Genom nära samarbete med t.ex. SSAB hittar vi nya förbättringar för hur våra vagnar både kan bli starkare och lättare på samma gång, genom att använda höghållfast stål på rätt sätt. Vi utnyttjar stålets fulla potential och använder inte mer än nödvändigt, vilket gör vagnarna lättare. Områden som vi bland annat arbetar med är att optimera placeringen av svetsskarvarna, bocka vissa plåtar, använda sig av rör i vissa fall istället för fyrkantsstål och arbeta med vridstarka chassibalkar.

När vi utvecklar en vagn eller kärra ligger vårt fokus väldigt mycket på vagnens egenskaper på väg och i fält. Genom att våra vagnar blir lättare minskar markpackningen, risken att köra fast och lantbrukaren kan spara både tid och pengar. En lättare vagn är lättare att dra och lättare att hantera, priset blir också billigare när fjädrat drag, fjädrade boggies, onödigt tjocka plåtar och annan kringutrustning inte behövs för att vikten på själva vagnen blir så pass liten.

Toppmodern svensk produktionsanläggning

Sedan 1983 har vi tillverkat högkvalitativa och genomtänkta produkter i Nossebro, Västra Götaland. Med vår toppmoderna produktionsanläggning på 6400 kvadratmeter mitt i Lantbrukssverige har vi allt som behövs. Det inkluderar plåtbearbetning, kapning, svarvning, robotsvets och två lackeringsanläggningar för stort gods samt mindre artiklar i conveyorsystem.

Välkommen att kontakta oss för att få veta mer och berätta om ditt behov.

Denna webbplats använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.