fbpx
Utforska vår största kampanj någonsin! Läs mer

Specialtillverkad BV2203

Pressmeddelande

Bala Agri fortsätter att underlätta arbetet för lantbrukare, skogsbrukare och entreprenörer genom att noggrant lyssna på marknadens behov och de utmaningar som företagets kunder möter. I linje med Bala Agris fokus på genomtänkt innovation som gör skillnad på riktigt, har vi på uppdrag av Green Deer i Kumla specialtillverkat en BV2203 med förlängt flak.

Genomtänkt innovation som gör skillnad – på riktigt

Bala Agri erbjuder kraftiga balvagnar med flaklängder på 7 till 9,5 meter. Chassina har en stabil konstruktion med centrumkärna av kraftiga IPE-balkar, vilket tillåter flex för att minimera risken för sprickbildning över tid när man kör upp och ner ur fälten. Alla kärror och vagnar har en slityta i flakbotten av tryckimpregnerat virke för att få en mild yta med bra friktion mot balarna. Den bärande konstruktionen består av kraftiga IPE-balkar, vilket säkerställer hållbarhet och stabilitet.

Vagnarna har blivit omåttligt populära tack vare den hydrauliska lastsäkring som Bala Agri har utvecklat. Dessa säkerställer att man får en effektiv men säker lastning som görs på 30 sekunder utan att man riskerar att tappa balarna utmed vägen.

Anpassad för bättre effektivitet på gården

En slutkund, som efter att ha diskuterat sitt behov med en lantbrukskollega som redan äger en BV2203, blev tipsad om Bala Agri och uppmanad att kontakta Green Deer i Kumla. Kunden behövde en längre vagn för att bättre passa gårdens drift, särskilt för att hantera större balar. Genom nära samarbete identifierades en lösning som innebar att förlänga flaket och lastsäkringen till 10,2 meter. Denna anpassning optimerar lastningen, vilket resulterar i både tids- och kostnadsbesparingar.

Vi specialtillverkar efter våra kunders önskemål

Bala Agri hjälper lantbrukare att omvandla idéer till verklighet för att effektivisera arbetet på gården. Genom att diskutera behov och önskemål tar företaget underlaget vidare till produktionen för att utvärdera tekniska möjligheter och kostnader innan man återkommer till ÅF och slutkunden med en offert.

Tekniska specifikationer: 

  • 10,2 meter långt flak (Standard är 9,5 meter)
  • Hydraulisk lastsäkring 
  • 710/40Rx22,5” Radialhjul
  • Maxlast: 22 ton
  • Lackerad tårplåt 
  • Sidobelysning 
  • Låda med spännband

Har du idéer som du vill omvandla till verklighet? Välkommen att kontakta oss eller din närmaste återförsäljare för att diskutera dina behov.