Vreten produkter i full produktion

den 11 oktober 2019

PRESSRELEASE

2019-10-04

VRETEN PRODUKTER NU I FULL PRODUKTION

Bala Agri AB har nu startat fullskalig produktion på Vreten skogsvagnar i sin fabrik i Nossebro. Fabriken är en modern produktionsanläggning på 7000m² med kapning, skärande bearbetning, plåtbearbetning, svetsning, ytbehandling och montering.

De vagnar som i första hand är i produktion är 9 ton, 10 ton och 12 ton med tillhörande kranar från 6 till 8,1m i räckvidd. Även parallellkranar finns i sortimentet.

Skogsvagnarna finns, precis som förut, med ett stor utbud av tillbehör så som tex inbyggda hydraultankar, olika ventilstyrningar, radiostyrning, navdrift, vinschar, skivbromsar mm.

Vagnarna säljs fortsatt under varumärket Vreten.

Vägsladdar, travebanesladdar och energiklippar har Bala Agri haft i full produktion sedan hösten 2018 och har under 2019 nått upp till 35% marknadsandelar.

- Vi har valt att starta med de mest säljande modellerna i första läget och fokusera på att få till en rationell produktion på dessa. Fler modeller kommer succesivt startas igång. Stor möda har lagts på att säkerställa svetskvalitén och effektiva produktionsflöden. Idag svetsar vi mycket av delarna i svetsrobot och går mer och mer ifrån manuell svetsning. Vi jobbar hårt med höghållfasta material i både chassi och kranar och lägger stor vikt vid funktion på vagnarna. Geometrin och rörelsemönster är otroligt viktiga saker! Lackeringen är också något vi lägger stor vikt vid. Vi har två toppmoderna lackeringsanläggningar där vi rationellt kan lackera stora chassin samt mindre komponenter med mycket högt resultat, säger Kristian Jonsson, företagets VD.

För mer information, kontakta
Bala Agri AB Stallgatan 2 465 30 Nossebro
0512-295 50
info@balaagri.se
www.balaagri.se

 

 

Skriv en kommentar