Kampanj som effektiviserar arbetet på gården

Utmana dig själv att effektivisera arbetet på gården med Bala Agris svensktillverkade vedmaskiner. För att hjälpa dig spara extra tid erbjuder vi nu en 6-klyvkniv på köpet vid beställning av en vedmaskin 321/P eller 370. 

På Bala Agri tillverkar vi allt du behöver för effektiv vedhantering. Vi lägger stor vikt vid att leverera högsta kvalitet på produktiviteten, utan att tumma på egenskaper som säkerhet, ljudnivå och ergonomi. Våra egentillverkade vedmaskiner är självklart CE-märkta och uppfyller de krav som ställs enligt gällande maskindirektiv och noggranna egenkontroller.

Utformningen på våra svensktillverkade vedmaskiner baseras på lång praktisk erfarenhet och genomtänkta, noga utprovade konstruktioner – Bala Agris skogsprodukter är gjorda för att effektivisera och underlätta arbetet på gården.

Vedmaskin 321/P – När vedhantering är som bäst

Vedmaskin 321/P är en favorit hos våra kunder. Det är en effektiv, säker och lätthanterad maskin för kapning och klyvning av ved. Vedmaskinen har ett kraftigt chassi med ett L-format vedbord för en säker styrning av veden. 

Ett väl skyddat svärd kapar stockar med en diameter från 5 cm upp till 32 cm. Kaplängden går att variera mellan 25 cm upp till 51 cm. Genom svärdets tvåhandsfattning och skyddsburar över alla rörliga delar är vedmaskinen konstruerad och byggd för största säkerhet, utan att ge avkall på ett rationellt och flexibelt användande. 

Vedmaskinen kan kompletteras med diverse tillbehör, såsom stockbord, inmatning och tryckkännarventil.

Utvalda tekniska specifikationer 

  • Kapar 32 cm
  • 25-51 cm i längd
  • 16 Amp Eldrift

Här kan du se en video när Pål Jensen använder Vedmaskin 321/P. Är du intresserad och vill veta mer vad han tycker om maskinen kan du läsa hela caset här.

Vedmaskin 370 – Kapar både ved och arbetstid

Effektivisera arbetet med 370 vedkombi, en säker och lätthanterad vedmaskin för kapning och klyvning av ved. Det skyddade svärdet kapar på ett säkert sätt stockar upp till 37 cm i diameter. Smörjning av kedjan sker från en separat pump, men eftersom sågkedjan endast roterar vid kapning blir oljeförbrukningen låg. Maskinen blir också tyst och säker att jobba med. Kedjan smörjs med kedjeolja. 

Det långa inmatningsbandet går ända fram till svärdet och kan med ett enkelt handgrepp köras baklänges (reverseras). Kaplängden kan variera mellan 25 och 55 cm. Klyvkilen är ställbar i två respektive fyrklyvning för olika veddiameter i 7 lägen och justeras med enkelt handgrepp. 

Transportören går att svänga i tre olika lägen och kan enkelt vikas ihop vid transport. Bandet har varmvulkade gummimedbringare. Vedmaskinen kan utrustas med diverse tillbehör som gör vedhanteringen ännu lättare, t.ex. stockbord och hjulställ. 

Vedkombi 370 finns i tre olika utförande för drivning av maskinen: traktor, el eller kombinerad traktor- och eldrift

Här ser du en film med Jakob från vår återförsäljare Jakobs maskin som visar upp Bala Agris vedkombi 370. Läs mer om vad Jakob tycker om vedkombi 370 här.

Utvalda tekniska specifikationer 

  • Kapar 37 cm
  • 25-55 cm i längd
  • Finns som TR, EL och TR/EL

Är du intresserad eller vill veta mer?

Ta ditt första steg mot att utmana dig själv att effektivisera arbetet på gården och kontakta oss.

Kontakta oss
Denna webbplats använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.