fbpx
Med anledning av semestertider har vi under v. 28 - 31 lägre bemanning än vanligt, och därmed längre leveranstider.

“Mina förväntningar har mötts till 100%”

Kundcase

Erling Carlsson är relativt ny som gårdsägare och har hittat sin plats utanför Kinnarp i Västergötland. Med planer på att använda skogens resurser till ved för eget bruk, blev behovet av en effektiv vedmaskin tydligt. Här delar Erling med sig av hur Bala Agris vedmaskin 321P har förändrat hans vedhantering.

Erling berättar att det var på en mässa som han fick upp ögonen för Bala Agri. På jakt efter ett sätt att öka produktiviteten såg han sig om efter ett alternativ.

– Jag var på Skogselmia i Jönköping och var ute efter att köpa någon form av vedmaskin. Jag hade tidigare kört med klyv, kap samt motorsåg, och tyckte att det började ta för mycket tid. Målet var att göra vedhanteringen så enkel som möjligt. Resultatet blev att jag införskaffade Bala Agris vedmaskin 321P. Vad som stod ut bland andra vedmaskiner är att den är gedigen och såg välkonstruerad, stabil och välbyggd ut – jag trodde på kvaliteten när jag såg den, säger Erling.

Han berättar att sedan han skaffade vedmaskinen har vedhanteringen förändrats markant.

– Jag har bara hunnit köra en säsong, vilket är 2023 års ved, men jag märker redan en jättestor skillnad. Det enda jag behöver ta hänsyn till som ägare av den mindre modellen vedmaskin är storleken på ved, och det går att kapa till på förhand med motorsågen. Med min 321P klyvde jag all min ved på bara ett par dagar. Till min vedmaskin köpte jag även ett stockbord, för att undvika onödiga, tunga lyft. Det sparar enormt mycket på kroppen.

Från idé till verklighet

Vedmaskinen har med sin enkla manövrering med andra ord haft stor påverkan på arbetsprocessen – och ännu mer när Erling har fått ta sina funderingar på utveckling från idé till verklighet. När det kommer till specialanpassningar har han nämligen fått hjälp att installera en extra drivrulle och ett extra stödhjul.

– Mina förväntningar har mötts till 100%, och särskilt tillmötesgående har Bala Agri varit med mina egna önskemål. När jag önskade en extra drivrulle för att få maskinen att hela tiden mata fram stocken var det inga problem att få.

Jag har också lagt till ett nytt stödhjul på dragstången, som är justerbart längs med stången samt är höj- och sänkbart. Det gör att jag kan anpassa stödhjulets läge i förhållande till lutningen på vedmaskinen och stockbordet. I sin tur innebär det att jag får bättre stöd för stocken när den lämnar stockbordet, vilket jag tycker är en stor fördel. Att få igenom mina idéer hos Bala Agri var inga bekymmer, de nappade direkt.

Erling vill särskilt poängtera det goda bemötandet han har fått från Bala Agri.
– Bemötandet från Bala Agri har varit problemfritt. De är alltid tillmötesgående och hjälpsamma. Jag skulle definitivt rekommendera andra att välja Bala Agris 321P, det är en bra maskin.

Vill du veta mer om våra vedmaskiner?

Spana in vårt sortiment eller kontakta oss så hjälper vi dig!

 

Erlings specialbyggda vedmaskin innefattar ett vred för justering av stödrullens höjd samt bultar som lossas för justering av stödrullen längs dragstången.