fbpx
Utforska vår största kampanj någonsin! Läs mer

Säker balvagn som sparar värdefull tid

Kundcase

Alexander Letskog driver en köttgård där han köper in omkring 180 tjurar och 30-40 kvigor varje år som han föder upp. Dessutom odlar han på 370 hektar. Det kräver en stor mängd balhantering att förse alla djur med mat och all transport sker via riksväg 50. För att transportera balarna på ett säkert vis använder han BV2203 och BK1602 med 710 hjul och hydraulisk lastsäkring från Bala Agri. I den här intervjun berättar Alexander mer om sin vagn och kärra och hur dessa underlättar hans arbetsdagar.

En balvagn som är tids- och kostnadseffektiv

Beslutet om att köpa balvagn och balkärra från Bala Agri grundar sig i flera olika faktorer. Alexander berättar att han före beslutet jämförde flera olika vagnar på marknaden. Vidare förklarar han att det finns många fördelar med just BV2203 och BK1602.

– Det var viktigt för mig att balvagnen är svensktillverkad och att det fanns lastsäkring. Jag tycker även att balvagnen såg mer rejäl ut än många andra på marknaden, trots sin låga egenvikt. Den fem år långa garantin ger mig trygghet och jag upplever att jag får mycket värde för pengarna, berättar Alexander.

Balvagn och kärra som underlättar Alexanders arbetsdagar

Det finns flera fördelar med hydraulisk lastsäkring. Alexander är noga med att poängtera att säkerheten är det viktigaste. Med tanke på att all baltransport sker på riksväg 50 är det viktigt att all last är ordentligt säkrad. Han berättar att mängden trafik på vägen har ökat det senaste åren och att det är viktigt att det är säkert både för honom och hans medtrafikanter – det får absolut inte hända något.

“Jag sparar värdefull tid” – Alexander Letskog

Den hydrauliska lastsäkringen med höj- och sänkbara sidor har även praktiska fördelar. Alexander berättar att han sparar värdefull tid och att det är hälsosamt för kroppen att han slipper kasta spännband. Nu använder han tiden som blir över till andra uppgifter vilket underlättar hans arbetsdagar.

Skulle du rekommendera vidare Bala Agri?

– Absolut! Bala Agri har redan från börjat visat ett stort engagemang för att tillgodose mina behov. När jag skulle beställa min vagn fanns den inte i lager, men via min ÅF (Vämdal och Traktorservice i Kumla) som kontaktade Bala Agri löste det sig smidigt. De är väldigt tillmötesgående, tydliga i sin kontakt och alla upplevs lika värda i deras ögon. De är även lösningsorienterade och tar ett stort ansvar över att lösa eventuella problem som uppstår. Sammanfattningsvis är det väldigt bra service hos Bala Agri, avslutar Alexander Letskog.

Vill du veta mer om våra balvagnar?

BV2203 är en funktionell balvagn med många fördelar. Den har en genomtänkt konstruktion som ger lantbrukare möjlighet till att spara tid och transportera sina balar på ett säkert vis. Balvagnen har tagits fram genom att lyssna på lantbrukares dagliga utmaningar och tillgodoser verklighetsförankrade behov. Här kan du läsa mer om våra balvagnar.

Vi säger stort tack till Alexander för intervjun. Har du som läsare en produkt från Bala Agri du vill berätta om eller har du några frågor? Varmt välkommen att kontakta oss.