fbpx
Utforska vår största kampanj någonsin! Läs mer

En vedklyv som ger frihet i arbetet

Kundcase

Pål Jensen bor i Norge, men är kvart svensk och har en liten skogsgård i Sverige. Det leder till att han spenderar mycket tid här. Framförallt blir det mycket jakt och en hel del skogsarbete med att rensa och sköta sin skog. Han sågar sitt eget virke och det blir mycket vedproduktion, vilket Pål beskriver som ett trevligt arbete som ger honom stor glädje.

En stark maskin utan begränsningar

Han menar att arbetet i skogen med timmer och ved är jordnära och ger en intuitiv glädje. Kombinationen av hälsosamt och fysiskt arbete i naturlig skogsmiljö – det är en svårbeskrivlig känsla. Men att skaffa värme är lika viktigt som att skaffa mat, menar han.

För att effektivisera arbetet på sin skogsgård har Pål köpt en vedkombi 321P från Bala Agri. Han förklarar att det är en eldriven och kompakt vedmaskin för kapning och klyvning. Dessutom tycker han att den är både stark och smidig att flytta. Pål förklarar att vedklyven är säker och att sågen bara används när han kapar, vilket ger en trevlig användning. Vidare berättar han att den kapar stockar upp till 32 cm diameter och att den klarar att klyva större stockar. Sist men inte minst förklarar han att den integrerade transportören bidrar till en effektiv påfyllning av den kluvna veden i en säck. Vilket sparar honom många onödiga lyft.

Ett långsiktigt beslut

När vi frågar vad som var viktigt för Pål när han valde vedklyv berättar han att han spenderade mycket tid på att hitta rätt modell. Den skulle gå på el, måste vara säker, kunna flyttas på ett enkelt sätt, vara effektiv och ha en smart konstruktion. Han vill kunna använda den i många år framåt utan problem. Han jämförde flera modeller, och till slut föll valet på Bala Agri tack vare dess tekniska specifikationer . Vidare förklarar han att Bala Agris vedkombi 321P verkligen gör vedproduktionen mer effektiv – och rolig.

Svensktillverkad med genomtänkt konstruktion

Avslutningsvis frågade vi Pål varför han valt att beställa en vedkombi från Bala Agri. Då berättar han att han såg många fördelar och att den täcker hans behov för gårdsbruk. Hjulen gör den enkel att flytta runt och han känner sig inte begränsad i sitt arbete. Han tycker att det är en genomtänkt konstruktion och är övertygad om att den håller i många år framåt för honom. Dessutom ser han det som ett stort plus att den är svensktillverkad.

Här kan du se en video på när Pål använder sin vedklyv

Är du intresserad av en Vedkombi 321P? Här nedan kan du se fler bilder och en film om hur den fungerar. Välkommen att kontakta oss eller din närmaste återförsäljare om du vill veta mer.