fbpx
Utforska vår största kampanj någonsin! Läs mer

Säker transport på vägarna

Kundcase

Jocke Andersson är 32 år och bor med frun Edla och deras 3 barn på Harpaboda gård i Bergslagen som paret arrenderar. Jocke ägnar sig framförallt åt Dikoproduktion och ungdjur som bas. Han berättar att han byggt upp en avelsbesättning med renrasig Angus och försäljning av livdjur för avel som står för den största omsättningen. Allt kött säljs under det egna gårdsnamnet. Förutom köttförsäljningen odlar de även spannmål, åkerböna och solrosor.

I Jockes arbete ingår det en stor mängd balhantering. Han berättar att han använder Bala Agris BK1602 med hydraulisk lastsäkring, 710 hjul och drag för efterföljande vagn. Vidare förklarar Jocke att det är viktigt för honom med en kvalitetsprodukt som håller i längden. Andra viktiga egenskaper med balvagnen för honom är svensk tillverkning och säkerheten med de hydrauliska sidorna.

Varför valde du en balvagn från Bala Agri?

– Den är svensktillverkad. Balvagnen har en bra balans mellan smidighet och robust konstruktion. Såklart också säkerheten som följer med att ha den hydrauliska lastsäkringen. Det kostade extra men har det väl hänt en olycka kan vagnen kosta vad som helst, man kan aldrig göra olyckan ogjord i efterhand. Även den goda kontakten med säljaren på Värmdal i Kumla spelade stor roll, berättar Jocke.

Tre solklara fördelar med hydrauliska sidor

Hydrauliska sidor är något som Jocke verkligen uppskattar med balvagnen. Han ser flera fördelar med det och förklarar att det framförallt finns tre solklara för honom:

  1. Säkerheten – vi åker igenom byar och tätorter med våra baltransporter och man skulle aldrig förlåta sig själv om det händer en allvarlig olycka.
  2. Rationalitet – det finns inget så lönsamt som en rationell drift. Vi sparar åtskilliga timmar om året på att vi inte behöver kasta och rulla ihop band.
  3. Arbetsmiljön – det sparar på kroppen när jag slipper kasta banden och rasrisken när man ska upp och rädda något felkastat band uteblir. Vi hinner med mer när vi rationaliserar och får mer tid över till annat och med det kommer minskad stress.

En balvagn som effektiviserar arbetsdagen

Jocke berättar att han med BK1602 får mer arbete utfört på färre timmar och med mindre insats. Det är något han tror alla siktar mot med hela sin drift. Balvagnen har inte en fast grind som går ner till backen. Det gör det möjligt att använda den som en “vanlig” flat bed vagn utan att behöva koppla in slangarna och hissa upp lastsäkringen. Vidare förklarar han att det är en rejäl och säker vagn som han tror kommer producera länge hos dem. Det breda hjulen var något Jocke efterfrågade och med lite tur hade återförsäljaren 710 hjul på en lagervagn. Det gör att Jocke kommer ut och kan köra balar trots att det har kommit någon regnskur.

Är du intresserad av en ny balvagn från Bala Agri eller vill veta mer? Varmt välkommen att kontakta oss eller din närmaste återförsäljare. Här kan du läsa mer om våra balvagnar.