fbpx
Utforska vår största kampanj någonsin! Läs mer

Tidseffektivt och flexibelt med djurvagn från Bala Agri

Kundcase

Blackert Lantbruk är ett familjeföretag som drivs av Hans & Jeanette Blackert. Beläget ett stenkast från medeltidsstaden Skänninge föder de årligen upp omkring 12000 grisar och odlar 530 hektar. Deras affärsidé är att ta fram världens bästa griskött med största möjliga djuromsorg och minsta möjliga miljöpåverkan. 

Hans och Jeanette är väldigt stolta över sin produktion och har därför valt att även sälja sitt fina kött direkt till konsument. Det har resulterat i världens första “fläskomat”, en obemannad och kontantfri butik, där man enkelt går in i butiken via BankID och handlar det man önskar. Betalning sker enkelt med kort eller via swish.

I sitt dagliga arbete använder de Bala Agri´s djurvagn TKD901. Med en maxlast på 9000 kg och rejält med lastutrymme underlättar den vardagen och effektiviserar arbetet på gården. Vi ringde upp Hans och ställde några frågor.

På vilket sätt underlättas ert dagliga arbete tack vare er djurvagn från Bala Agri?

– Framförallt har vi blivit mer flexibla i vårt arbete. Förut hade vi en djurbil som kom på fasta tider och hjälpte oss förflytta djuren. Nu när vi har en egen vagn kan vi göra jobbet när det passar oss tidsmässigt. Dessutom minskar vi smittorisken genom att använda vår egen vagn istället för att dela transport med andra.

Vad var det som fick er att välja just den här vagnen?

– Vi behövde komma upp i storlek och skaffa en stor vagn med plats för många djur. Vi är faktiskt den första beställaren av just TKD901, som togs fram efter önskemål från oss. Bala Agri byggde den utifrån vårt behov helt enkelt. Det är såklart väldigt roligt när en aktör lyssnar på sina kunder och hjälper oss att lösa våra utmaningar. Nu har vi en djurvagn som har plats för ungefär 110-120 smågrisar. Det gör att vi inte behöver köra lika många vändor vilket framförallt spar tid, men även kostnader i form av bränsle och slitage.

Vad skulle du säga till någon som funderar på att investera i en djurvagn?

– Vi är jättenöjda med vår vagn från Bala Agri, vi älskar den. Förutom att den ger oss flexibilitet i arbetet finns det många fler fördelar. Vagnen är rejält byggd och tål det mesta. Det märks att det är bra grejer helt enkelt. Dessutom har den ett väldigt bra halkfritt golv vilket underlättar oerhört mycket när vi transporterar våra djur. Jag kan starkt rekommendera Bala Agri om man har tankar på att skaffa en djurvagn.