fbpx
Utforska vår största kampanj någonsin! Läs mer

Vagnar som underlättar arbetsdagarna

Kundcase

Anders Thybeck är född bonde och trivs med livet som lantbrukare. Framförallt med friheten och närheten till naturen. Han driver ett lantbruk med spannmålsodling och nötköttsproduktion. Med sina 300 hektar åker, ett 150-tals djur samt skogsbruk har han fullt upp och det är mycket som ska hinnas med. Vi har intervjuat Anders för att höra mer om hur hans djurvagn och schaktkärra från Bala Agri underlättar hans arbetsdagar.

Störst går inte alltid först

Anders berättar för oss att han bor i skogsbygd och har trångt in till alla sina betesmarker. När han provade en grannes djurvagn upptäckte han svårigheter med att komma fram ordentligt. Han förklarar att han då började leta efter en mindre djurvagn för att transportera nötkreatur och hästar.

– Jag tycker Bala Agri erbjuder en smidig och genomtänkt djurvagn med många fördelar. Exempelvis kan jag hänga på grindarna på sidorna. Det finns även en mellangrind som gör det möjligt att mota på djuren etappvis. Det ökar säkerheten både för mig och för djuren, förklarar Anders.

Smidig och lättanvänd

För att transportera grus från bergtäkten, schaktmassor vid grävningsarbete och för spannmålstransporter använder Anders TKS1112. Det är en svensktillverkad schaktkärra som är lite hårdare, mer robust och har breda hjul som gör det enkelt att komma fram även när det är blött. För att utöka valmöjligheterna för vad han kan använda kärran till har han spannmålslemmar som tillval.

– Bala Agri har en väldigt bra återförsäljare i Örebro Län, Värmdal Traktorservice i Kumla. De hjälpte mig under hela processen med all information och att hitta rätt lösning. Jag har tittat på kärran i flera år och sökte efter ett alternativ som kompletterar mina tidigare spannmålskärror. Schaktkärran är smidig, lättanvänd och mångfunktionell vilket gör att jag kan använda den till flera olika uppgifter, berättar Anders.

Upplevelsen av Bala Agri

– Jag har varit i kontakt med Bala Agri flera gånger, bland annat på Elmia Lantbruk. De ger mig alltid ett bra bemötande och är servicevänliga. Framförallt kan vi diskutera och resonera olika lösningar på framtida produktutveckling. Det uppskattar jag, berättar Anders.

När vi ställer frågan om Anders skulle rekommendera vidare Bala Agri får vi ett snabbt och glatt svar:

– Det har jag redan gjort. Jag är så nöjd, så fort det är rätt tillfälle så rekommenderar jag vidare Bala Agri, avslutar Anders.

Vi på Bala Agri säger stort tack till Anders som tog sig tiden för intervjun och att dela med sig av sin upplevelse av våra produkter. Vill du veta mer om våra djurvagnar eller schaktkärror är du varmt välkommen att kontakta oss eller din närmaste återförsäljare.