fbpx
Med anledning av semestertider har vi under v. 28 - 31 lägre bemanning än vanligt, och därmed längre leveranstider.

Årskrönika 2022

Nyhet

Ett rekordfyllt men utmanande år börjar gå mot sitt slut. Men vad har hänt under året? Vilka utmaningar har vi ställts inför och framförallt, vilka mål har vi uppfyllt? Vi har pratat med Bala Agri:s VD, Kristian Jonsson, som ger dig en inblick i verksamheten och berättar mer om året som har gått.

Hur skulle du sammanfatta året?

– Vi har haft ett väldigt bra år och vi tar med oss mycket positivt från 2022. Framförallt har vi en ständigt växande orderstock och en kraftigt ökad produktion av kärror, vagnar och vedmaskiner. Vi har även anställt mer personal samtidigt som materialflödet börjar bli bättre. Under 2022 har vi gjort försäljningsrekord gång på gång, den stora ökningen gör mig väldigt stolt över året som har gått.

Trots allt det positiva går det inte att blunda för de tragiska händelser som sker i vår omvärld. Även om det inte är lika illa för oss är det givetvis något som påverkar marknaden. Därför är det viktigt att försöka fokusera på det positiva och försöka göra det bästa av situationen.

“Balansen mellan långsiktig planering och att vara flexibel har varit en nyckelfaktor.” 
– Kristian Jonsson, VD.

Leveranstiderna på material har under året fortsatt öka, framförallt på stål och komponenter i olika former. Utfallet av det har tyvärr komplicerat leveransprecisionen och det har varit svårt att gasa så mycket som vi egentligen har velat. Den enorma inflationen och tidigare högkonjunkturen ställer även högre krav på oss som tillverkare. Vi har under året fått vara lösningsorienterade och hitta nya vägar att lösa varje problem. Sammanfattningsvis kan vi säga att balansen mellan långsiktig planering och att vara flexibel har varit en nyckelfaktor.

Vilka lärdomar tar du med dig från 2022?

– Framförallt vikten av att fortsätta vara snabbfotade. Vi fokuserar hela tiden på att lyssna på marknaden för att följa med i samhällsutvecklingen. Jag är glad över att vi inte har tvekat och varit rädda. Istället har vi vågat gasa när vi tror det finns möjlighet. Då kör vi. Vi har lyckats väl med tajmingen och hur vi har agerat.

“Vi har inte varit instängda i vår egen lilla bubbla.”
 – Kristian Jonsson, VD.

Vi har alltid fokuserat på att vara långt fram i våra prognoser. Genom att snabbt inse allvaret i stora prisförändringar har vi kunnat följa samhällets utveckling. Istället för att vara instängda i vår egen bubbla har vi lyft blicken och varit lyhörda. Resultatet av det är att vi har vågat satsa offensivt.

Vad kan man som kund förvänta sig av Bala Agri 2023?

– Att vi lägger i ännu en växel. Våra kunder kan förvänta sig att vi fortsätter med vår produktutveckling i linje med att underlätta arbetet för lantbrukare, skogsbrukare och entreprenörer.

“Vi satsar på att modernisera oss och underlätta för våra kunder.” 
– Kristian Jonsson, VD.

Under 2023 kommer vi även fortsätta modernisera oss digitalt för att göra det lättare för våra kunder. Det är en spännande resa som vi ser fram emot och vi hoppas att våra kunder kommer att uppskatta det lika mycket som vi gör.

Vad tror du blir 2023 års mest populära produkt och varför?

– Det är svårt att svara något annat än våra vedmaskiner. Det är fortfarande en enormt hög efterfrågan på våra bästsäljare 321 och 370. Under året har det skett en explosion av efterfrågan på vedmaskiner i takt med det osäkra energiläget. Det har varit en stor grej för oss. Även om inte det inte kom som en chock har arbetet med det varit svårt att planera. Efterfrågan och beställningarna fortsatte bara att växa vilket gav en energifylld och härlig känsla hos alla medarbetare.

Vedkombi 370 – Detta är en testvinnare på marknaden. Vedmaskinen är väldigt populär bland våra kunder. Det beror på att den har en enkel funktion som gör den väldigt användarvänlig och funktionell.

Vedkombi 321 – Detta är den perfekta vedmaskinen för dig med den lite större villan. Du kan enkelt flytta på den genom att haka fast den på bilen. Vedmaskinen är kompakt, liten, stark och snabb. Ett litet kraftpaket som är väldigt trevlig att köra.

Här kan du läsa mer om våra vedprocessorer.

Vi säger stort tack till Kristian och vill även passa på att önska alla våra kunder, leverantörer och återförsäljare ett riktigt gott nytt år. Vi ser fram emot kommande år och fortsatta starka samarbeten.