fbpx
Utforska vår största kampanj någonsin! Läs mer

Djurvagnar i första klass

Produkter

Vi har tagit fram marknadens djurvänligaste vagnar anpassade för att skapa en trygg och säker transport. Vagnen är noga genomtänkt och utformad för att djuren inte ska skada sig, bli onödigt stressade eller få panik. Vårt mål är att du med full kontroll och säkerhet ska kunna transportera dina djur.

Två olika konstruktioner

När du beställer en djurvagn från Bala Agri kan du välja mellan in- och utvändiga hjulhus. Vi har valt att erbjuda detta för att du som lantbrukare/entreprenör ska få det alternativet som passar dig bäst. Med utvändiga hjul blir insidan av väggen helt slät och med inbyggda hjulhus får du en bredare vagn invändigt som ger mer plats för djuren.

Högsta klassens plyfaskivor

Väggarna på våra djurvagnar är tillverkade av den högsta klassens plyfaskivor. Vi har valt att investera i detta djurvänliga materialet istället för att svetsa plåt för att det inte ska bli resonans som skapar ett ekande ljud för djuren. Det är en trång miljö och det är viktigt att minska risken att djuren ska bli skrämda. Därför är insidan på våra vagnar släta för att djuren ska stå tryggt och säkert.

Vi vill att djuren ska må bra

Just ljud är något som riskerar att bli en stor skaderisk för djuren vid transport. Därför har det varit viktigt för oss vid produktutvecklingen och tillverkningen att hitta sätt för att minska eller ta bort detta helt. På våra djurvagnar har vi valt att använda en gummimatta i botten av flaket som har multifunktionella fördelar. Det ger en lägre ljudnivå och ger djuren bra grepp som skyddar mot att djuren ska halka och falla omkull. Gummimattan sitter fast med lister runt om för att ligga still samt hålla tätt.

Våra djurvagnar har en hög takhöjd för att djuren inte ska känna sig instängda.  Som tillval till våra vagnar kan du välja presenningstak för att minska ljudnivån samt skydda djuren och vagnen för väder och vind. Högst upp på våra väggar har vi gjort det möjligt för dig att få en bra insyn i vagnen – men även för att djuren ska kunna se ut. Vi har även förhöjt sidorna med egen spalt mellan vägg och golv för att göra det enkelt  att snabbt och smidigt skölja ur vagnen. Eftersom kor älskar att tugga på saker har vi jobbat för att skydda alla kablar och hydraulslangar. LED-belysningen sitter högt upp. Våra djurvagnar är tillverkade med ett helhetstänk.

Lätt att stiga på – lätt att stiga av

I många fall kan det vara en utmaning att lasta på djuren vid transport. Våra vagnar är hydrauliskt höj- och sänkbara för att göra påstigningen mindre farlig. Du kan enkelt sänka ner hela chassiet till  backen, det ger dig ett lågt insteg på bara ca 10 cm. Det är en fördel som ger en stor säkerhet både för dig och djuren.

Våra vagnar har en stor lastvolym

På våra större vagnar, 6,4 m och uppåt har vi infällda hjulhus och ännu högre takhöjd. Det är för att du ska få en så stor volym som möjligt. Dessa vagnar lämpar sig bäst för dig som ska transportera fler djur längre sträckor. Vi vill att vagnarna ska vara luftiga och rymliga. Vagnarna är dessutom utrustade med bindkrokar som gör att du kan binda fast djuren, detta är särskilt bra för att lugna djur som går ute hela året. Det sitter även krokar för grindar bak som underlättar när du lastar på och av djuren.

Sidodörrar som öppnar upp för nya möjligheter

På våra större vagnar kan du köpa till sidodörrar som gör att den som lastar kan gå på vagnen tillsammans med djuren. Detta för att sedan leda dem fram för att visa att det inte är farligt. Sidodörren ger dig en säker möjlighet att komma ut från  vagnen och gör att du undviker en direkt farlig situation. På våra två största vagnar 701/901 kan du även lasta på djur via sidan. Då kan du använda mellangrindar för att dela upp djuren, exempelvis kor och kalvar. Sidodörren ger dig också möjlighet att även lasta av främre delen utan att behöva lasta av djuren där bak. Fäller du ner hitchen på traktorn blir insteget även från sidan lågt.

Stabil att köra och smidig hantering

Svängradien på våra vagnar är väldigt bra. Tack vare det raka draget så har du möjlighet att svänga 90 grader. Många ställen har trångt att komma runt på gårdarna men med vår djurvagn gör vi det lätt för dig på gårdsplanen.

Vi specialanpassar vagnen för ditt behov

Vagnarna går att anpassa för flera olika djur. Huvudsakligen är vagnarna framtagna för nöt, mjölk- och köttkor, men vi kan specialanpassa efter ditt behov. Här kan du läsa mer om hur Blackerts specialanpassade sin vagn för grisar.

Vi är trygga i vår produkt

Vi är övertygade om att vi erbjuder marknadens djurvänligaste vagnar och därför har vi 5 års garanti på alla våra vagnar.

Vill du veta mer om våra djurvagnar? Välkommen att kontakta oss så svarar vi på alla dina frågor och hjälper dig hitta rätt vagn för ditt behov.