fbpx
Utforska vår största kampanj någonsin! Läs mer

En robust dumpervagn med låg egenvikt

Kundcase

För 20 år sedan bestämde sig Marcus Ahlén från Lidköping att börja med lantbruk. Han började då helt från noll, men redan som tvååring intresserade han sig för sina släktingars arbete ute på landet. Idag är Marcus en verksam lantbrukare samt entreprenör i kommunen och är engagerad inom flera spännande områden. För 1,5 år sedan tog han beslutet att skaffa en TKS1612 (Dumpervagn PRO 16 ton) från Bala Agri. Vi har därför gjort en intervju med Marcus för att höra mer om hans upplevelse av schaktkärran.

På vilket sätt underlättar TKS1612 dina arbetsdagar?

– Schaktkärran underlättar väldigt mycket för mig. Det är en rejäl vagn som jag använder till flera olika områden i mitt arbete. Exempelvis använder jag den inom utsäde, gödsel, schaktmassor och till transport vid grävning. Schaktkärran har en låg konstruktion och det gör det enkelt och tidseffektivt för mig när jag ska lasta samt lossa.

Vad var det som fick dig att välja TKS1612?

– Jag har två kollegor varav en använder en likadan schaktkärra och den andra använder en äldre modell. Efter att ha provkört båda blev jag övertygad och tog beslutet att köpa en egen. TKS1612 har en ren och bra konstruktion med en rejäl rambalk. Jag upplever att det är hög kvalitet på kärran och att den tack vare sin kraftiga konstruktion kommer ha en lång livslängd.

Vad skulle du säga är det bästa med kärran och som du har mest användning av?

– Det är framförallt den låga egenvikten och den grova konstruktionen. Den är behaglig och går väldigt bra efter traktorn. Kärran är lättkörd, följsam och stabil på vägen – men även när jag tippar.

Vad skulle du säga till någon som funderar på att investera i en TKS1612?

– Jag rekommenderar varmt Dumpervagn PRO 16 ton. Det är en robust kärra med både låg egenvikt och låg tyngdpunkt. Den går väldigt lätt att dra och blir billig på vägen när det kommer till dieselpriser och mindre traktorer. Det är även värt att lyfta att det är Hardox i hela flaket vilket gör att kvalitén upplevs kraftig. Det är en riktigt slitstark kärra helt enkelt.

Är du intresserad och vill veta mer om TKS1612? Varmt välkommen att kontakta oss.