RSS

Nyheter

Bala Agri arbetar ständigt för att hitta lösningar som underlättar för lant-/skogsbrukare och entreprenörers arbetsdag. Nu erbjuder vi elektrisk och hydraulisk drivrulle som effektiviserar arbetsflödet och minskar din arbetsbelastning genom en mer automatiserad vedhantering. Med drivrullen förenklar du när stocken ska in i maskinen och gör hanteringen enklare. Drivrullar passar extra bra för dig som arbetar med fallande längder och behöver extra hjälp att få in stocken.
Bala Agri arbetar aktivt med att produktutveckla för att öka användarens värde utefter verklighetsförankrade behov. Nu tar vi nästa steg i att underlätta lantbrukare och entreprenörers arbetsdag genom att ge möjlighet till att utöka volymen på vår Dumpervagn PRO TKS1612. Vi har ett stort fokus på låg egenvikt och i takt med att vi ökar volymen på våra vagnar ställer vi också högre krav på våra bromssystem. Därför erbjuder vi med glädje fabriksmontering av tryckluftsbromsar med 2-krets bromssystem till flera av våra vagnar i ytterligare ett steg mot ökad säkerhet vid transport.
Alexander Letskog driver en köttgård där han köper in omkring 180 tjurar och 30-40 kvigor varje år som han föder upp. Dessutom odlar han på 370 hektar. Det kräver en stor mängd balhantering att förse alla djur med mat och all transport sker via riksväg 50. För att transportera balarna på ett säkert vis använder han BV2203 och BK1602 med 710 hjul och hydraulisk lastsäkring från Bala Agri. I den här intervjun berättar Alexander mer om sin vagn och kärra och hur dessa underlättar hans arbetsdagar.
Pål Jensen bor i Norge, men är kvart svensk och har en liten skogsgård i Sverige. Det leder till att han spenderar mycket tid här. Framförallt blir det mycket jakt och en hel del skogsarbete med att rensa och sköta sin skog. Han sågar sitt eget virke och det blir mycket vedproduktion, vilket Pål beskriver som ett trevligt arbete som ger honom stor glädje.
Säker transport på vägarna -den 25 augusti 2022
Jocke Andersson är 32 år och bor med frun Edla och deras 3 barn på Harpaboda gård i Bergslagen som paret arrenderar. Jocke ägnar sig framförallt åt Dikoproduktion och ungdjur som bas. Han berättar att han byggt upp en avelsbesättning med renrasig Angus och försäljning av livdjur för avel som står för den största omsättningen. Allt kött säljs under det egna gårdsnamnet. Förutom köttförsäljningen odlar de även spannmål, åkerböna och solrosor.
Söker du en funktionell balvagn med det lilla extra? Våra kärror har en genomtänkt konstruktion som ger dig som lantbrukare eller entreprenör en större frihet i ditt arbete. Vagnens många fördelar gör din arbetsdag både tids- och kostnadseffektiv. Vi utvecklar våra vagnar genom att lyssna på marknadens behov. För att lyckas med det är vi lyhörda och säkerställer en bredare nytta.
Det finns en stor mängd alternativ för lantbrukare och entreprenörer på dagens marknad. Vi förstår att det gör det svårt att välja och hitta all information du behöver. Därför har vi sammanställt en lista med de vanligaste frågorna som förklarar hur vi på Bala Agri hjälper dig med dina frågor och ger dig en bra överblick hur en vanlig kontakt med oss ser ut.
Bala Agri är en ledande tillverkare av utrustning för moderna kunder inom jordbruk, skogsbruk och entreprenad. Vi arbetar för att öka våra kunders produktivitet och konkurrenskraft. För att nå dit kombinerar vi verksamhetskunnande, teknisk kompetens och en stark entreprenörsanda.
Bala Agris volymvagn TKF1612 är framtagen för att underlätta den moderna lantbrukaren/entreprenörens arbetsdag. När vi tagit fram produkten har vi lyssnat in marknaden och tillverkat en produkt som aktivt tillför ett praktiskt värde för våra kunder. Med TKF1612 effektiviserar du ditt arbete, minimerar onödiga moment och minskar kostnaderna.
Rolf Johansson har varit mjölkbonde i 30 år. Hans gård strax utanför Njurunda har under åren växt från att hantera ett 20-tal kor till att hantera 150 kor. För att det ska vara möjligt krävs ett genomtänkt rundbalssystem för att utfodra djuren. Vi har intervjuat Rolf som varje år hanterar över 2000 balar för att höra mer om hans balgrip från Bala Agri.