fbpx
Utforska vår största kampanj någonsin! Läs mer

Vad gör du med tiden som blir över?

Produkter

Bala Agris volymvagn TKF1612 är framtagen för att underlätta den moderna lantbrukaren/entreprenörens arbetsdag. När vi tagit fram produkten har vi lyssnat in marknaden och tillverkat en produkt som aktivt tillför ett praktiskt värde för våra kunder. Med TKF1612 effektiviserar du ditt arbete, minimerar onödiga moment och minskar kostnaderna.

Lasta mer – kör mindre

Vår volymvagn TKF1612 har en totalvikt på 20 ton och har redan från grunden en stor lastkapacitet med sin lastvolym på 20 m3. Men det är inte allt. Med hjälp av förhöjningslämmar kan du utöka lastvolymen till hela 25 m3. Vagnen har en modern konstruktion med ett funktionellt värde. TKF1612 är välbalanserad med låg egenvikt och goda vägegenskaper. Detta medför en lägre bränsleförbrukning och en mer skonsam körning på dina marker. Dessutom har vi tagit fram en stilren design som gör att du med stolthet kan transportera ditt spannmål på vägarna.

Denna vagn är en del av en föryngring av hela vårt modellutbud av kärror och vagnar. En modern lantbrukare behöver moderna produkter som effektiviserar hela kedjan från jord till bord och där spelar logistiken en allt viktigare roll” –  Kristian Jonsson, VD, Bala Agri.

Kraftig och smidig

TKF1612 är en kraftig vagn som är byggd för att klara de tuffa jobben samtidigt som den är smidig att hantera. Vagnen har en kraftig fyrkantsram som är enormt vridstyv. Ett flak som är helt rent från förstärkningar på både sidor och botten då högkvalitativt stål används. Detta medför en betydligt modernare design med minimal risk för smuts att fastna och orsaka rostangrepp. Kraftig pendelrörelse på boggi som även har kraftiga oljebronsbussningar med central smörjfunktion på axlar. Detta ger en välbalanserad vagn med låg egenvikt och goda vägegenskaper.

Minimera onödiga moment

Vagnen går att utrustas med traditionellt rullkapell för att minimera behovet att lämna traktorn vid fyllning och tömning. Tömning kan utföras utan att rulla av kapellet. Det gör att du effektiviserar din arbetsdag ytterligare och frigör mer tid. Volymvagnen går även att utrustas med bredare radialhjul för stabil och bättre framkomlighet. Här kan du läsa mer om vilka tillval vi erbjuder.

Är du intresserad av en modern spannmålsvagn som effektiviserar din arbetsdag och frigör mer tid för annat? Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta rätt lösning för ditt behov.