Balvagnar som ger dig ökad frihet

den 14 juli 2022

Balvagnar som ger dig ökad frihet

Söker du en funktionell balvagn med det lilla extra? Våra kärror har en genomtänkt konstruktion som ger dig som lantbrukare eller entreprenör en större frihet i ditt arbete. Vagnens många fördelar gör din arbetsdag både tids- och kostnadseffektiv. Vi utvecklar våra vagnar genom att lyssna på marknadens behov. För att lyckas med det är vi lyhörda och säkerställer en bredare nytta. 

En genomtänkt och funktionell konstruktion

Vi erbjuder kraftiga balvagnar med flaklängder på 7 till 9,5 meter. Vi har valt att förlänga vår vagn lite extra för att erbjuda ett större lastningsutrymme. Chassit har en stabil konstruktion med centrumkärna av kraftiga IPE-balkar istället för fyrkantsprofiler. Den genomtänkta konstruktionen ger utrymme till ett flexibelt svängbart rörelsemönster och minimerar risken för sprickbildning över tid när du tar dig fram över fälten.

Som standard har alla kärror och vagnar slityta i flakbotten av tryckimpregnerat virke för att få en mild yta med bra friktion mot balarna. Valet av trä framför plåt gör att du behåller styrkan från grundkonstruktionen men ger chassiet ett mer effektivt rörelsemönster. En annan fördel är att trä inte samlar vatten som fryser när vagnen är stående. Alla våra vagnar har fokus på en funktionell geometri med rätt kultryck mot traktorn. Eftersom vagnen är välbalanserad går den mjukt och stabilt bakom traktorn utan massa fjädring. Det ger dig en behaglig användarupplevelse och körning.

Oavsett hur eller varför ordnar vi det åt dig

Vi har ett brett utbud på alternativ och kan till viss del specialanpassa konstruktionen. Redan från början kan du välja mellan två- och treaxlade storlekar. Vi erbjuder en av marknadens lättaste vagnar, men tack vare dess genomtänkta konstruktion klarar den en otroligt hög lastvikt. Det ger dig en smidig och stark lastförmåga.

Vi har en låg egenvikt som gör användarupplevelsen mer behaglig och du minskar risken att köra fast på fältet. Med genomtänkta hydrauliska lastsäkringar slipper du kasta tunga spännband och värdesätter din kropp och ergonomi. Istället kan du sitta kvar lugnt och bekvämt i traktorn och  styra allt därifrån.

Hydraulisk lastsäkring

Nu kan du få den hydrauliska lastsäkringen på våra balvagnar även med hydraulisk höjdjustering av sidorna. Sidorna kan justeras med 300 mm upp och ner totalt. Dessa är tillverkade i STRENX höghållfasta stål. Våra hydrauliska lastsäkringar går att få på alla storlekar av våra balvagnar i sortimentet från 9 till 22 tons lastkapacitet.

Fördelen med detta är att vagnen fungerar lika effektivt om du kör balar, lådor eller storsäckar. Oavsett om du har fyrkantsbalar eller rundbalar kommer du “träffa” balen. Höjdjustering ger dig fler möjligheter och hjälper till att underlätta ditt arbete samtidigt som det ökar säkerheten för dig och din omgivning ute på vägarna vid transport.

Våra hydrauliska lastsäkringar är inte fast ihopsvetsade som en grind du  fäller ner utan, du har möjlighet att fortsätta köra i terräng med sidorna nere. Det gör att du bara behöver gå ur din traktor en gång och sparar massor med tid och underlättar din arbetsdag.

Här kan du läsa mer teknisk information om vår hydrauliska lastsäkring med hydraulisk höjdjustering av sidorna.

Anpassad för det moderna lantbruket

Vi vet att avstånden och transporterna ökar för många i takt med att lantbruken växer. Därför erbjuder vi en större lastförmåga som gör att du sparar tid vid transport och inte behöver köra lika många vändor. Tack vare att du slipper banda med spännband sparar du massor med tid som du kan lägga på annat. Framförallt säkrar det din arbetsmiljö och ger dig trygga förutsättningar.

Här kan du läsa mer om våra balvagnar och tekniska specifikationer för varje unik modell. Är du osäker på vad som passar bäst för ditt behov? Varmt välkommen att kontakta oss eller din närmaste återförsäljare.